GPON-FTTH

Next jedini u ovom delu Srbije ima uslugu Optičkog Interneta (FTTH – optika do kuće/fiber to the home)


           FTTH ili objedinjena usluga Interneta, Televizije i Fiksne telefonije korišćenjem optičkih kablova i vlakana do stana/kuće korisnika je NAJSAVRŠENIJInačin dostave internet i TV signala do korisnika. Prednosti: ne postoje ometanja signala, brzina od/ka internetu je neograničena u tehnološkom smislu, mogućnost neograničenog povećavanja brzine interneta bez promena cena, slika je kristalno čista, mogućnost koriščenja velikog broja HD kanala, itd.
   
Razlika između nas i ostalih kablovskih provajdera

    Za razliku od drugih Internet i TV kablovskih operatera, mi ne koristimo koaksijalni kabl i kablovske modeme za infrastrukturu, posebno zbog ograničenja koje ove metode nameću. Ograničenje je kašnjenje između korisnika i servera provajdera kao i smetnje . Takođe je ograničen i ukupan protok koji ovakav kabl moze da propusti. Problem se javlja i kod kvaliteta internet signala posebno zbog toga što kroz ovaj kabl prolaze TV signali i zato nastaju ometanja u radu na internetu.
    Odlika naše mreže je izuzetno mali ping/latencija od svega 0-1ms što je idealno za Gaming i audio video razgovore preko interneta. Laički nazvano latencija je kašnjenje između korisnika i servera provajdera. Poređenja radi kod ADSL-a ovo kašnjenje je dosta veće od 25-80ms, a kod klasičnih kablovskih provajdera od 20-45ms. Kod nas je 0 ili 1ms što predstavlja prednost od 20 do 80 puta.
Naša prednost
    Zato Next koristi optičke kablove kapaciteta od 1000Mbit/sec do 10000Mbit/sec (10Gbit/sec), na ovaj način ne može doći do kašnjenja i ometanja internet signala i Vaša veza sa našim serverom je zagarantovana i stabilna. Kvalitet TV slike je isti onakav kakav je kod nas u stanici, jer na optički kabl ne utiču spoljni faktori kao kod koaksijalnog. Pošto kroz optički kabal prolazi svetlost i unutar kabla nema strujnih provodnika, preko naše mreže ne može doći do oštećenja kompjutera, televizora i ostalih uređaja u stanu/kući.

Važi isključivo za Novi Pazar! Next je jedini provajder optičkog interneta i televizije u ovom delu Srbije!

- Veliku Brzinu od/ka internetu
- Pouzdanost
- Kvalitet
- Mogućnost gledanja Televizije u vrhunskom kvalitetu i visokim HD rezolucijama

Prednosti:

  • Prednost tehnologije nad postojećim vrstama pristupa internetu
  • Mogućnost prenosa velikih količina podataka
  • Niska latencija
  • Paketi sa velikim uploadom
  • Nema filtriranja portova
  • Najniža cena paketa
  • Garantovan kvalitet usluge
  • Mogućnost korišćenja više nezavisnih internet paketa preko jednog priključka
  • Perfektan kvalitet slike
  • Gledanje na više TV-a u okviru stana/kuće

 

S5 Box